Paradise in Paradyskloof

  • The kitchen of this Paradyskloof houses opens on to the dining, living and family rooms. Due to the large space, the lines and finishes were kept simple.
  • The recessed areas of ceiling demarcate the separate functions in this large space. Concealed LED rope lights run round the perimeter highlights the effects.
  • Before and after photos demonstrate that simply changing the front door to one with glass makes the entrance more welcoming.
  • Storage in a children’s playroom can be made more interesting with diamond pigeon holes and sloping book shelves.
  • Water features with their sound and movement provide tranquillity at the entrance and by the pool.
  • Natural light, while maintaining privacy in this bathroom extension, is achieved by roofing a section with high performance laminated glass.
  • Most of the work of this house in Paradyskloof was done to the interior, however the façades were given a face lift and the extended single storey portions either have decks on top or in the case of the bathrooms, glass roofs.

 

Related Projects